top of page

Opgezadeld met een probleem

Als masseur voel je veel aan de spieren in de rug, schoft en schouder, op de lendenen en de buik. Paarden laten daarbij aan duidelijkheid niets te wensen over. En eigenaren willen alleen het beste voor hun viervoeters. 1 + 1 + 1 =........dus.....komt tijdens bijna bij elke massage het onderwerp 'zadel' voorbij.

Geen nieuws: er lopen veel paarden met een niet passend zadel rond. Manegepaarden voorop, die veel te verduren hebben met zoveel verschillende mensen die nog lang niet allemaal kunnen rijden zonder het paard in de weg te zitten. Een goed passend zadel is het behoud van het 'bedrijfskapitaal' als je het zo zakelijk wilt bezien. Toch wordt er nog regelmatig een zadel van een vorig paard dat ook ongeveer "zo groot" was gepakt.........

Maar ook paarden die zich wél mogen verheugen in één eigenaar lopen soms onbedoeld met een zadel dat niet past. Misschien is het paard afgevallen of juist aangekomen, is hij doorgegroeid in de breedte of is er meer spiermassa bijgekomen. Of is de zadelboom na verloop van tijd scheef geworden door het opstappen...

Als een paard kwaad zijn oren plat legt als je met het zadel aankomt, staakt, zijn rug wegdrukt, niet wil nageven, changeert in de galop of overkruist loopt, niet wil inbuigen of niet voorwaarts is te krijgen, is het hoogstwaarschijnlijk geen luie donder, vervelend of onwillig. Maar is hij opgezadeld met een probleem. En hoe kan hij dat anders laten merken dan door te protesteren.

Een masseur is geen zadelmaker- of passer: dat is echt een vak apart. Maar met de tips in dit filmpje kun je op een huis-tuin-en-keukenachtige manier zelf beginnen te checken of je zadel past.

https://youtu.be/-UMrHSucshg

En, als je wat meer toelichting wilt zien:

https://youtu.be/Q8e8t0X6lG4

Twijfel je? Laat de expert komen! Je paard is je er dankbaar voor! Maar dat wisten jullie al :-)

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page