top of page

Iriscopie en oogcheck

Als Masterson Method practitioner kijk je voortdurend naar het oog van het paard om te zien of je in de juiste 'bubbel' aan het werk bent en waar de blokkades optreden. Daardoor ontdekte ik soms verschijnselen in ogen, waarvan ik dacht "hoort dat???".

De online cursus en daarna uitgebreide opleiding van Annette Timmer kwam daarom als geroepen. Niet alleen leerde ik de betekenis van markeringen, kleuren en streepjes in de iris, en hoe dit kan wijzen op wat er in het lichaam speelt. Ook check ik het oog zelf, de druifjes (ingebouwde zonnescherm van het paard), het functioneren van de pupil en bijvoorbeeld afwijkingen als cystes, infecties en staar, uiteraard om te signaleren en door te verwijzen indien nodig.

Iriscopie is het 'uitlezen' van de iris, zodat je een beeld krijgt van uitdagingen en (gezondheids)problemen die zijn ontstaan óf aan het ontstaan zijn in het lichaam. Belangrijk daarbij vind ik het lange onderzoek dat Annette Timmer de afgelopen decennia deed om bewijsvoering te verzamelen. Door samen te werken met artsen en aan te sluiten bij dissecties, vergaart zij de broodnodige onderbouwing van de markeringen in de iris. In de toekomst wil ik graag bijdragen aan dit onderzoek.

Een oogfoto en -analyse kan op verzoek deel uitmaken van mijn behandeling en begeleiding. Dit zal worden aangeboden vanaf 1 april 2024. 

Foto nascholingsdag 31 maart 2017 B_edit
bottom of page