top of page

Wat is paardenmassage?

Paarden werken voor ons. Zij bezorgen ons ontelbaar veel uren plezier en voldoening met hun grote hart en lichaam. Niet zelden ontstaan tijdens dit werk overspanning, compensaties en (lichte) blessures. 

Massage zorgt voor ontspanning of juist activering van spieren, bewegingsvrijheid in het hele lichaam en afvoer van afvalstoffen. Massage verbetert de doorbloeding en het ondersteunt herstel na blessures. Doordat spieren en bindweefsel worden losgemaakt, heeft massage een diepere werking in het lichaam. Gewrichten, wervels en organen en niet te vergeten de  mentale gesteldheid ondervinden positieve effecten. 

Ik sla geen stukje over: het hele lijf wordt onder handen genomen. Dit is belangrijk, omdat paarden meesters zijn in het compenseren van beperkingen door andere delen van het lichaam harder aan het werk te zetten. Dankzij de Masterson Method wordt ook het (parasympatische) zenuwstelsel van het paard geactiveerd en uitgenodigd om zélf te ont-spannen.

 

Mijn massages zijn altijd een samenwerking met het paard! Daardoor ontstaat er een mooie communicatie, een veilige situatie om los te laten en gebeurt het zelden dat een massage niet wordt geaccepteerd of niet tot positieve effecten leidt.

Meer informatie over welke effecten een massage heeft op het paardenlijf?

Lees dan hier meer!

bottom of page