Wat is paardenmassage?

Paarden werken voor ons. Zij bezorgen ons ontelbaar veel uren plezier en voldoening met hun grote hart en lichaam. Bij dat werk kunnen die paardenlijven wel wat ondersteuning krijgen.

Massage zorgt voor ontspanning of juist activering van spieren, bewegingsvrijheid in het hele lichaam en afvoer van afvalstoffen. Massage verbetert de doorbloeding en het ondersteunt herstel na blessures. Doordat spieren en bindweefsel worden losgemaakt, heeft massage een diepere werking in het lichaam. Gewrichten, wervels en organen en niet te vergeten de  mentale gesteldheid ondervinden positieve effecten.

Bij een massage wordt geen stukje overgeslagen: het hele lijf wordt onder handen genomen. Dit is belangrijk, omdat paarden meesters zijn in het compenseren van beperkingen door andere delen van het lichaam harder aan het werk te zetten.

Altijd worden de grenzen die het paard zelf aangeeft gerespecteerd: massage is een samenwerking met het dier! Daardoor ontstaat er een mooie communicatie en gebeurt het zelden dat een massage niet wordt geaccepteerd of niet tot positieve effecten leidt.

Meer informatie over welke effecten een massage heeft op het paardenlijf?

Lees dan hier meer!