top of page

Ruitercoaching

Ruitercoaching is géén paardencoaching. Bij paardencoaching ga je met coachpaarden, in welke rol dan ook, aan de slag om je eigen uitdagingen, vraagstukken, trauma's te onderzoeken en uit de weg te ruimen.

 

Ruitercoaching gaat om het begeleiden van jou en je eigen paard. Misschien zijn jullie wel zo'n combinatie waar het plezier en de communicatie verdwenen is. Door angst na een val, door twijfels over 'doe ik het wel goed?', door gebeurtenissen in het verleden of heden; alles waardoor jij niet meer met volle teugen kunt genieten van het samenzijn met je paard. 

 

Er zijn veel paardentrainers die met het paard aan de slag kunnen in zo'n situatie. Ik ga met jou aan de slag. Want jij hebt invloed op jezelf. Als jij niets aan jezelf verandert, kan het paard getraind worden tot het een ons weegt, maar jullie samen als combinatie blijven stagneren. 

Niet alleen met je paard... 

In de praktijk blijken kwesties die tussen jou en je paard spelen, ook vaak op te duiken in andere momenten in je leven. Te veel hooi op je vork, angst om controle te verliezen, te weinig tijd nemen voor jezelf om tot rust te komen.... Ruitercoaching gaat over de combinatie van jou met je paard, maar regelmatig komen ook vraagstukken zónder paard naar voren. Daarom heb ik mijzelf verder geschoold in coachen met het zenuwstelsel (polyvagaal theorie) en in hartcoherent ademhalen. Zo kan ik je écht op weg helpen naar herstel van plezier en communicatie met je paard!

(en misschien ook wel met je dierbaren....én jezelf...)

20231021 Ellis_03_KL_edited.png
bottom of page