top of page

Wat is de Masterson Method?

Masterson Method, genoemd naar de grondlegger en inmiddels wereldwijd docerende Jim Masterson, is een zeer zachte methode met grote resultaten.

Ik maakte kennis met deze methode door het boek 'Beyond Horse Massage'. Dankzij een duidelijke uitleg en veel foto's kan de lezer zelf de stal in en met deze methode aan de slag. Het is zo zacht en subtiel, dat het eigenlijk nooit kwaad kan. Zeker de basis is voor elke paardeneigenaar heel leuk om te doen, niet in de laatste plaats om een speciale band met je paard op te bouwen. 

Maar ik wilde meer weten. Kon zo'n zachte methode echt zoveel invloed hebben? In juli 2017 volgde ik het introductieweekend. Lang verhaal kort: ik was om. En dan kan ik het niet laten....dus ik volgde na wat toelatingsexamens en voorbereiding in voorjaar 2018 ook de 5-daagse cursus voor gevorderden in Salisbury (UK) en daarna was het hek van de dam. Ik deed 'fieldwork': 30 behandelingen, evenzoveel schriftelijke verslagen, grondige anatomische studie en drie coaching weekenden verder, mocht ik mij in oktober 2019 gecertificeerd noemen in deze fantastische, zachte techniek.

Wat is Masterson Method nu precies? Het allerbelangrijkste is dat je door in een heel lage, zachte energie te werken, altijd onder het niveau van verzet of protest van het paard blijft. Door het lezen van de allerkleinste signalen die het paard geeft, weet je dat je op de goede weg bent. Niet jij maakt iets los, het paard zelf laat los; daardoor is de methode heel veilig. Je gaat nooit over zijn fysieke of mentale grenzen heen, en juist daardoor is er zoveel mogelijk, ook voor nerveuze of getraumatiseerde paarden.

Jim Masterson wil graag dat zoveel mogelijk mensen hun paard op deze manier benaderen. Daarom zijn er op YouTube veel filmpjes te vinden waarin hij de verschillende technieken laat zien. Zoek maar op 'masterson method' en je vindt van alles.

Meer weten over de Masterson Method? Klik dan hier.

Briljant 4 29juli18.jpg
bottom of page