top of page

Masterson Method

De Masterson Method, genoemd naar de grondlegger en wereldwijd docerende Jim Masterson, is een zeer zachte methode met grote resultaten.

Ik maakte kennis met deze methode door het boek 'Beyond Horse Massage'. Dankzij een duidelijke uitleg en veel foto's en gratis filmpjes op youtube kun je zelf de stal in en met deze methode aan de slag. Dat deed ik dus ook.....

Ik volgde het Weekend Seminar (de introductie op de methode, en ontzettend leuk voor alle paardeneigenaren!) en ik was verkocht. Na de volledige opleiding doorlopen te hebben, ontving ik in oktober 2019 mijn licentie. Alleen 'certified practitioners' mogen de Masterson Method professioneel inzetten.

 

Sindsdien heb ik geweldig mooie momenten mee mogen maken, waarbij paarden zélf de regie krijgen om hun spanningen los te laten. Altijd ontroerend en indrukwekkend om deel van zo'n proces te mogen zijn. 

Sinds 2022 is de gehele opleiding tot certificering in Nederland te volgen, wat de drempel voor mensen die dit willen leren drastisch heeft verlaagd. Masja Fick, Helen Jones en ik vormen het mentor- en coachteam, die de studenten met alles wat we in ons hebben op weg helpen om een hele goede Masterson Method practitioner te worden.  

Meer weten over de Masterson Method? Klik dan hier.

Briljant 4 29juli18_edited.png
bottom of page