Even voorstellen

Sinds mijn tiende rijd ik paard, en ik was nog jonger al paardengek. De Ponyclub spellen, schrijven over elke les in mijn paardendagboek, lievelingspony's, ponykamp. Het is een bekend verhaal. Een eigen paard lag nooit binnen de mogelijkheden, maar ik ben altijd blijven rijden. Ondertussen bouwde ik aan mijn carrière als freelancer in de culturele sector. Nadat ik een paar keer flink van een paard was gevallen, met een metalen plaatje in mijn pols als souvenir, vroeg ik mij af: "Heb ik hier nog wel plezier in?"

Een goede begeleiding maakte dat ik mijn hobby weer helemaal hervond en meer dan dat. Gestimuleerd door mensen in mijn omgeving die opmerkten dat ik altijd zo blij kijk op foto's met paarden, bedacht ik me dat ik juist méér paard in mijn leven nodig had, om tegenwicht te bieden aan de werkdruk van alledag. Maar hoe...zonder de vaste zorg voor een eigen paard?

Een zoektocht naar mogelijkheden bracht mij op de opleiding tot sportmasseur voor paarden bij Massage Hippique in Weert. Aanvankelijk wilde ik alleen de basisopleiding volgen, maar eenmaal begonnen raakte ik steeds enthousiaster. Ik slaagde voor de jaaropleiding in juni 2016 en sindsdien volg ik regelmatig langere en kortere cursussen en opleidingen. Want hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat er nog zoveel te leren is. En paarden zijn de allerbeste leermeesters...  

Ellis Buis

© 2020 door ELLIS Paardenmassage. Created with Wix.com