top of page

Waarom massage?

Nu ik zo'n jaar bezig ben als paardenmasseur, merk ik dat elke paardeneigenaar tot het uiterste gaat om goed voor zijn of haar dier te zorgen. Je laat de tandarts regelmatig komen om gebitsproblemen te voorkomen, de hoefsmid komt langs om de hoeven gezond te houden. Op dezelfde manier help ik als paarden(sport)masseur om je paard in goede conditie te houden, zodat problemen kunnen worden voorkómen.

Meestal is de gedachte dat een massage vooral ontspannend is. Het type 'dagje wellness', vooral voor de lekker. En dat kan zeker een motivatie zijn om je paard eens een massage cadeau te doen. Ze werken zich toch vaak letterlijk in het zweet om het ons naar de zin te maken, sjouwen door de bossen en over het strand, springen hun hoge of lage huppels, rijden de proeven of laten beginners met engelengeduld het paardrijden onder de knie krijgen.

Maar er zijn zoveel meer redenen om je paard door een gediplomeerde masseur onder handen te laten nemen. Even tussendoor: let op dat je masseur is aangesloten bij de Vereniging voor Paarden Sportmasseurs Nederland, want dan is een toelatingsexamen met goed gevolg afgelegd!

Dit doet massage onder andere voor je paard, als hij géén grote fysieke problemen heeft: - loslaten van spierspanning - verbeteren van bloedcirculatie en doorbloeding - zorgen voor goede spieropbouw - verbeteren van bewegingsruimte in gewrichten - stimuleren van afvoer van afvalstoffen - stimuleren van het lymfestelsel - soepel maken van bindweefsel - verhogen van productie van gewrichtsvloeistof (soepeler gewrichten) - ontspannen en laten afvloeien van stress

- strekken en mobiliseren van de spieren en gewrichten

- controleren van bewegingsvrijheid in het paardenlijf

En last but not least: een paard dat lekker in zijn lijf zit, zit ook beter in zijn hoofd!

Massage is, mede door bovenstaand lijstje, ook een goede ondersteuning bij herstel na blessures. En een goede masseur verwijst door naar een medisch specialist als er problemen spelen die niet door massage kunnen worden opgelost.Maar liever voorkomen dan genezen!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page